Heis vaan kaikki lukiat tai ohimennen vierailijat! :)

Ajattelin laittaa tänne julkaisemattomia kuvia ehkä pienten tekstien kanssa, koska ei tuu mittään järkevää tekstiä mieleen tässä olotilassa. Vähän jos kertois nii oon saanu joko yli annostuksen tätä saastetta tai sit ihan tavallisen flunssan mut kuitenkin olo on mitä inhottavin. Pää painaa vaikka kuin paljo ja silmissä tuntuu ja kaikki röörit on kippeenä ja tukossa sekä kurkkuun sattuu.. mut eiköhän tää täsä, kohan lentomatkaks ois terveenä ko edellisestä lennosta ei toi lasku ollu mikää herkku ko oli flunssa nii tuli semmone hirvee paine päähän et tuntu niiko halkiais pää sen paineen takia.. mut juuu laitetaan kuvia teijjän iloks ja omaksikki iloksi :) näitä kuvia on vaa kiva kattella ja muistella kaikkia näkemäänsä täällä. enää on ensviikko ja sit ois suuntana suomi! :)<3

y%20garden%20081-normal.jpgy%20garden%20065-normal.jpg

Täällä kiinassa ei tarvi olla ollenkaan yksin,kuten ylemmästä kuvasta näkyy. Ja sit täällä tuntee olevansa kiinassa koska nuot rakennukset ovat aika kivoja :) vaan kyllähän mää meen mökille lomalle ja mettään istuun yksin kohan täältä tuun ko kyllä sitä vaan kaipaa hiljausuutta ja hetkeä ettei oo aina tuhatihmistä vierellä..ja puhasta ilmaa!

L%C3%A4ksi%C3%A4iset%20ja%20kiinaa%20186

noi on suklaita! tuonne jäätiin asumaan vaikka eipä siltikkään voita suomalaista suklaata! meijjän ne opiskelia ohjaajatki on sanonu et suomalainen suklaa on paljon parempaa kuin tää kiinalainen mut kyllä se silti paremman puutteessa menee alas :D

L%C3%A4ksi%C3%A4iset%20ja%20kiinaa%20101

aluks nuihin taloihin kiinnitti paljon huomiota mut eipä enää oikeestaan :) tai onha ne aina hirveen vaikuttavan näkösiä kaikkine yksityiskohtineen mut niii tähän tottuu vähitellen ja sit se yhtäkkiä loppuukin... :)

Kiina%202013%20430-normal.jpg

täs meijjän suomi edustus päiväkodilla! :D ollaan aina yhtä hehkeitä.. :D eivaan meijjänki piti pukeutua halloweenina ja tos sit tulos :) eikä kerrota et meillon korkkarit suvin kans nii kaikki luulee et ollaan oikeesti nui pitkiä :D

Kiina%202013%20441-normal.jpg

Ai nii mitennii on halloween täällä näkyvää? kaikki lapset ihan pikkusta myöten oli puettu johonki asuun ja ohjaajatki oli ihan satasella mukana. nii ja tuo koristelu! huh ko oli ahistavan paljo kaikkia krääsää koska kiinalaiset ovat materialisteja, jos ette oo huomannu.. katosta lattiaan ja seiniin oli iha täyteen ahattu kaikkia mikä vähänkään liittyy halloweeniin. ja kaikesta huolimatta emme edelleenkää tiedä miksi sitä vietetää..? :)

Kiina%202013%20363-normal.jpg

Jahas ja tässä sitä sit harpotaan(jos joku ei tunnista nii oon tos toinen vasemmalta mustiin pukeutunut harppoja..) ja tää kuva on eläintarhasta, jossa käytiin silloin aikanaan. siellä oli kait siks tommosia "käytäviä" koska aurinko porotti täyvveltä taivaalta ja varjoa ei oikeen ollu missään päin nii oli välistä kiva kävellä varjossaki :) Hui vähän tostaki on paljo aikaa ko tuolla ollaan käyty!

Kiina%202013%20172-normal.jpg

Tämmöset oli näkymät sillo ko oltiin siellä tornissa visiitillä :) oli kyllä iha huikeen näköstä ko oli ilta ja sit miljoonat valot vaan loisti tuolla! :) vaikka en mää kovinkaa kauvvan viihtyny tuolla koska mullon korkian paikankammo ja sit ko siellä oli lasilattia nii eipäs se oikeen helpottanu oloa turvallisemmaksi mut oli kaikesta huolimatta iha törkeen hienoa!

Kiina%202013%20148-normal.jpg

Tos on tommosia lukemia ihmismääristä mut jonku opettajan mukaan täällä Shanghaissa olis 23 miljoonaa eli terkottaakohan toi sit sen ydinkeskustan ihmismäärää? noh, kyllä siellä ainaski niitä ihmisiä riittää iha iloksi asti! ei voi ko ihmetellä sitä määrää jolla kiinalaisia tulvii joka tuutista ja ylikki! ei oo olemassa paikkaa täällä, jossa olisit niin ettet näkis tai kuulis yhtään ihmisen ääniä! on se vaa hurjaa miten nää ihmiset jaksaa tämmöstä määrää toisia ihmisiä. itte oon kait näitten mittapuun mukaan erakko koska juu kaipaan kyllä seuraa mut en silti tässä määrässä ettei koskaan voi olla hiljasta, ei ees yöllä.. yölläki torvet toitottaa tuolla liikenteessä nii mietinpä vaan et millon ne nukkuu tai onko niitä aina nii paljo liikenteessä ettei vois ees vähän matkaa ajaa soittamatta sitä torveä keskelläyötä! outoa sakkia tämmöset!

Kiina%202013%20140-normal.jpg

Hoidettais suomessaki kukkapuskat tälleen et noi pensaat on kaikki saman pitusia ja iha tasasia ja kaikki nii täydellistä ja kaiken keskellä ois joku hökötys! :D

Kiina%202013%20136-normal.jpgKiina%202013%20125-normal.jpg

On se vaan pieni olo nuitten tornien ja rakennusten rinnalla! ko tää shanghai on kuulemma tämmönen modernimpi kaupunki ja korkeampi kaupunki ko esim peking..eli täällä rakennetaan aina vaan korkeampia rakennuksia.. tuossa korkinavaajan näkösessä rakennuksessa sillon käytiin ja se on maailman toiseksi korkein rakennus..

Kiina%202013%20123-normal.jpg

Mutta koska Shanghai ei suostunut häviämään muutamalla metrillä Dubaille, nii sehän on jo hyvää vauhtia rakentamassa vieläkin korkemapaa rakennusta, josta tulee siis maailman korkein rakennus. Miten nuot nostokurjet saadaan alas tuolta ja miten ihmeessä ne on saatu tuonne hirmu korkeelle? on aika korkeevirka sillä joka joutuu kiikkumaan päivittäin tonne ohjaileen tuota kurkia..

Kiina%202013%20134-normal.jpgKiina%202013%20131-normal.jpg

Juhlimme ystävämme Heidin synttäreitä jossain hienossa ravintolassa täällä keskustakeskustassa. Syötiin kalleimmat ruuat mitä ikinä täällä ollessa ja niille tuli hinnaksi euroissa jotain huimat 7,5 euroa.. :) naurettavan halpaa mut oikeen hyvää ruokaa oli! ja oli tilaa koska siellä oli vain muutama hienoisto pariskunta yhtäaikaa.. :D

Kiina%202013%20111-normal.jpg

Täällä tää liikenne on jotenkin oikeen mielenkiintosta et suomessa jos menee hermot jonottamiseen nii muistelee sit näitä ruuhkia täällä johon ei kuulu pelkästään autot vaan myös autoista hyppineet ihmiset.. jos aukasee kuvan isommaksi nii näkee et nuitten autojen välissä puikkelehtii ihmisiä jotka ovat hyppineet ulos autoistaan..lisäksi huomion arvoista on se et nuilla autoilla ei oo minkäänlaista järjestystä vaan jokainen auto on ihan miten sattuun ja väärillä kaistoila ja tuo risteysaluen on nii täynnä kaikkia ettei valot merkkaa mitään kun kaikki rynnii eteenpäin väärää kaistaa väärään suuntaan yms..liikenne säännöt kunniaan!

Huvipuisto%21%20039-normal.jpgHuvipuisto%21%20029-normal.jpgHuvipuisto%21%20027-normal.jpg

huvipuistossa,jossa kävimme oli halloween teema ja se oli koristeltu ihan täyteen kaikkia humpuukia etten kaikista jaksanu ottaa kuvia.. mut juu noi laitteet oli kyllä iha huippuja ja oon ylpeä ittestäni koska uskalsin mennä vaikka pelkäsinkin kuolevani... 

Huvipuisto%21%20026-normal.jpgHuvipuisto%21%20010-normal.jpg

ylemmässä on hieno tommone joku öööö tehty jutttu et tuolla ylhaalla ois lintuja! nii ja toi kalliotsydeemi on kokonaan jottain muovia tai jottai semmosta siis ei oo oikee kallio.. ja tos alemmassa on laite jossa melkee sydänpysähty ko toi oli nii hurja! siis se pyöri joka suuntaan ja kävi pääalaspäin ja kaikkia mut pahinta oli se, et ko se tuli sieltä ylhaaltä alaspäin nii tuntu niinko se laite ois antanu periks! tai siis tunne oli sama kuin kotona keinussa, jossa se nousee vähän maasta se keinun jalakset,tiijjätte kyllä niii kuitenkin, ko tuolla oli köytettynä sataan erikertaan nii tuli semmone epätoivo et jos se nyt kippaa ja mää oon kyytis nii emmää mihkää pääse.. mut sit aattelin et nooh, jos se loppu tulee nii kyl se on nii nopeeta toimintaa et ei voi mitää vaan eipäs siinä sit tullu mitää eikä vissii oo koskaan tullukkaa.. vaan ehkä oon jo liika vanha tommosiin huvipuistoihin? 

Huvipuisto%21%20002-normal.jpg

Juuu siis oli oikeen lämmin ja välistä jopa tukalan kuuma päivä mut ei oikeen päässy ruskistuun ko oli tommone saastemössö auringon eessä.. mut oli hauskaa mut huvittavaa et siellä oli vaan aikuisia! siis et kaikkien ikä oli vähintäänki se 19 ja paljo enemmänki ja lapsia ei näkyny ollenkaa...

Kiina%202013%20023-normal.jpg

Juuu ja loppuun tää kuva ekasta tai tokasta päivästä jollon oltiin pahiksia ja istuttiin nurmikolla ja juteltiin vaikka ilmeisesti nurmikon tallaaminen on kiellettyä,tai ainaski on jottain kylttejä mut perustellaan tekoja vaikka sillä ettei me osata vielä nii täydellisesti kiinaa et ymmärrettäis ettei nurtsilla saa kävellä/istua/kulkea :)

Tämmöstä tällä kertaaa, vielä voisin kyhätä vaikka tästä kampuksesta tekstiä ja kuvaa kohan kerkeän jaksan :)