Ajattelin kirjoittaa näin omaksi muistin virkistykseksi ja teidän iloksi kaikkia siittä päivästä kun lensin ensimmäistä kertaa tähän hetkeen. Koitan kirjottaa asiat aika järjestyksessä, mutta en oo varma mitä mielessä liikkuu silloin kun kirjotan, mutta tehän ette tiedä totuutta joten se siittä. :)

Maanantaina saavuimme ystävän kyydillä oulunlentoasemalle kello noin 12 jossa teimme lähtöselvityksen Shanghaihin asti ja laitoimme ruumaan menevät matkalaukut menemän. Istuimme kahviossa, jossa oli mun lisäksi kaksi muuta kiinaan lähtiää, sekä heidän saattajiaan. Menimme turvatarkastukseen, jossa tottakait mulla piippas se pööpeli ja nais tullivirkailija teki ruumis tarkastuksen. Emmää mitään pommia kulettanu povarissa,elekää huolestuko, ne oli vaan mun nomineissönit jotka piipitti. Mentiin aika heti siittä sitten lentokoneeseen. Matkaa olin jännittäny iha sikana koska koskaan aikaisemmin en oo lentäny, mut eeei se kyllä ollu ollenkaa paha!! Lennettii kärppä pelaajien kans samalla koneella :):):) Siis kaikki varotteli ennen matkaa et on ahasta ja blaablaa mut kyllä siinä toisessa penkki rivissä oli nii paljo tilaa ettei todellakaa ollu mitää ongelmia! Helsingissä hypättiin koneesta pois ja mentii tapaamaan kaikkia kiinaan lähteviä. Tsippailtiin siellä vähän päälle tunti, joka kulu vesipulloja ostaessa ja viimeisiä karkkeja hankkiessa. Mentii sit jonottaan niitten kiinalaisten sekaan, jotka kaikki oli päättäny just samanapäivänä lentää sinne eli siellä oli hirvee tungos.

Lentokoneessa oli iha jees kivaaa ko olii tyttöjen kans vierekkäi ja välillä vaa höpöteltiin ja otettiin kuvia ja tuijan kans kudottiin villasukkia(!) ja sit välistä syötii semmosta sörssöä, jota tarjottiin kahdesti ja montakertaa kahvia. Lennot kesti yhteensä 10 tuntia ja oli suomen aikaa yö 2 kun saavuttiin Shanghain asemalle ja täällä kello oli silloin 7 eli oltiin kaikki erittäin väsyneitä koska harva nukku matkalla. Hajettiin laukut sieltä pyörivästä jutusta, jossa tuli laukkuja liukuhihnalla. Lentokentällä oli vastassa kiinalaisia opiskelijoita, jotka johdatti meidät meitä odottavaan bussiin.

Matkalla tänne kambusalueelle, oli aika järkytys sekä sen kyydin että kaiken sen mitä näki, haistoi ja maistoi matkalla. Kerron liikenteestä heti kun tulee otettua selkeitä kuvia, koska se on jotain niin mielenkiintoista etten jaksa alkaa tähän sitä kirjottamaan sivulauseissa.

Kambuksella meille jaettiin avaimet ja saatiin mennä aika vapaavalintaisesti huoneisiin, joissa jokaisessa nukkuu kaksi henkilöä. Nukutaan siis täällä huoneessa Tuijan kans. Täälä ei oo tapana käyttää päiväpeittoja, joten riensimme kauppaan ja ostimme sellaiset 19 juanilla eli sen kun jakaa 8 ei tuu montaa senttiä hinnaksi :) .

Ensimmäisenä päivänä kävimme keskustassa syömässä ja marketissa ostamassa evästä, vaikka kaikki olimme todella väsyneitä koska takana oli lähemmäs 30 tuntia hereellä oloa.. Meillä on ollut tänään luentoja englanniksi kiinalaisesta lääketieteestä sekä kiinankielen tunti, jossa opettelimme aakkosia. Vasta ensiviikolla alkaa harjoittelu, joten tällä viikolla voi opetella rauhassa tämän kulttuurin ja tasoittaa edelleen vaivaavaa vessa kammoa(kerron vessasta erillisessä postuksessa) ja aikaerorasitusta (joka johtuu 6 tunnin aika erosta..).

Tämmöistä siis tänään täällä jaa toivottavasti on huomenna aikaa taas kirjoittaa jotain täältä. Täällä on nii paljon uutta että kaikkia ei millään kerkeä kirjoittamaan. Huomenna mennään lompsimaan tuonne Shanghain ydinkeskustaan eli luvassa on siis paljon pilvenpiirtäjiä ja toivottavasti paljon shoppailua :) Kuulemisiin, minä laitan nukkumaan :):)

- Aino