Viikon verran ollaan täällä oltu ja aattelin kirjottaa semmosen tiivistelmä jutskan kaikista fiiliksistä, mitä täällä on ollu. Kaikkia mitä tulen kohtaamaan en olisi uskonut ennen matkaa, mutta vasta viikko oltu, mitäs se on sitten viiden viikon päästä, se jää nähtäväksi :) .

Viikon aikana ollaan oltu turisteja, jotka ottaa kuvia itsestään kanssa nähtävyyksien, ollaan nähty nähtävyyksiä ja muuta hienoa, joita on ennen näkynyt vain kuvissa, ollaan tavattu aivan uskomattomia ihmisiä, tarkoitan meitä suomalaisia ja näitä kiinalaisia. Ollaan porukkana ihan loistavaa sakkia, kerrssaan mainioita ihmisiä sattunut juuri tälle reissulle. Eräs kiinalainen kysyikin että olemmeko kaikki samasta koulusta koska ollaan niin yhtenäinen porukka. Ollaan pidetty oma ehtosesti tutustumis juttuja iltaisin ja ollaan porukalla tehty kaikkika kivoja tempauksia kuten "hanke" kuudet tennarit :) . Ollaan jokainen saatu puikot käyttöön, joiden käytön opettelu on ollut todella tärkeää, koska täällä ei tunneta sanoja lusikka, haarukka eikä todellakaan veitsi. Mitä ne muka on? Jotain suötävää, liikkuuko ne?

Täällä me ollaan opeteltu liikkumaan täällä Zhou Pun kaupunginosassa sekä menemään omin neuvoin kaupunkikaupunkiin, jossa olemme joutuneet raivata tietä kiinalaisilta päästäksemme eteenpäin. Ollaan shoppailtu hirmuisesti ja kaikilla on kyllä ollut yllättävän löysällä kukkaron nyörit,vaan eipä ole kuulunut vastalauseitakaan sieltä suunnasta :D . Tinkimisen jalotaito on ollut suuressa suosiossa, sillä vaikka "soomi soomi, rikas maa" niin eeei, ollaan vaan köyhiä opiskelioita jotka eivät todellakaan osta feikki tuotetta oikeaan hintaan, hah me maksetaan maksimissaan kuudes osa :D . 

Suomalaisen ruuan arvostus on noussut usein esille. Illalla haaveilemme ruosleivästä tai maitokahvista tai pelkkä porkkanakin tuntuisi lottovoitolta. Ja isä, kyllä nyt maisuis kaurapuurokin vaikken omillani asukkaan :), mutta en oo silti niin alas vajonnut että maksaa rupeaisin syömään. Riisistä jokainen on saanut varmasti yliannostuksen ja nuudeliaki on vedetty varmasti monenvuoden kiitiö täyteen. 

Juttelin tässä eilen Minnan kanssa, jonka seurauksena tuli ikävä sitä, miten tosta noinvaan voi lähteä kaverille tai soittaa kun haluaa jutella tai mennä vaan yksinkertaisesti feispuukkiin ja kirjoittaa viesti, ilman että joutuu ensin puolituntia hakkeroimaan kaikkien estojen läpi ja sitten lopulta tuijjottaa sekunttikelloa jossa numerot vilisee liika nopeesti. Eilen kyllä tuli totuus sanallasanoen päin naamaa, sillä sillon oikeesti hoksas et täällä sitä ollaan. Viis viikkoa eikä pääse kavereita näkeen ja ei voi kuulla sillon ko haluaa. Mutta onneksi päivisin on hirveästi tekemistä ja nähtävää, mutta iltaisin taksimatkat on ehkä pahimpia, kun koittaa rentoutua taksin ajaessa kuin kaistapää. Sillon vaan miettii kaikkia siellä ja kaikkia tuttua ja turvallista. Mutta yleensä se menee ohi nopesti mut eilen se vei unet..

Vaan en kadu hetkeäkään että oon tämmöselle reissulle lähtenyt, päinvastoin olen oikein tyytyväinen itseeni ja ilonen että olen uskaltanut lähteä näin kauvvas ja näin erilaiseen paikkaan! tää on jotain ihan huikeeta ja tulee varmasti olemaan nämä viisviikkoa! 

Lopuksi laitan muutamia kuvia, joita olen saanut ihmiseltä joka osaa kuvata hyvin, ja osaa käyttää kameraa toisin kuin minä. Mutta niiin palataan ja kuulemisiin!

-Aino

L%C3%A4ksi%C3%A4iset%20ja%20kiinaa%20243

Aivan loistava kerta, yritettiin saaha viidet tennarit 250 juaniin eli 31 euroon, mutta eeeei ei se ihan niin menny mut oli meillä hauskaa valloittaa joukolla pieni putiikki ja alkaa  väitteleen :D

L%C3%A4ksi%C3%A4iset%20ja%20kiinaa%20235

Vaikuttava näky päivälläkin...Tuli semmonen aika pieni olo kun seiso ihan tuossa rinnalla..

L%C3%A4ksi%C3%A4iset%20ja%20kiinaa%20179

mitä tähän lisäis, tykkään!

L%C3%A4ksi%C3%A4iset%20ja%20kiinaa%20148

paljonkohan Shanghain sähkön kulutus on yöaikaan? 

L%C3%A4ksi%C3%A4iset%20ja%20kiinaa%20146

....tällaista mää nään ihan oikeesti! huikeeta!

L%C3%A4ksi%C3%A4iset%20ja%20kiinaa%20094

Täälläkin kuivataan pyykit ulkona, on muuten aika kivan näkönen ko on melkeen joka asunnossa kuivumassa nui nuo pyykit :) Vaan eipä tuu nii raikkaita pyykkejä jo suomessa, uskoisin ainaski :)