Tuun tekeen semmosen pika postauksen tän päiväsestä ko oon nii tyytyväinen itteeni ja oikeestaan koko tähän reissuun täällä :) ! Otin paikan päältä kuvia puhelimella, mutta koska olen tyhmä ja laitoin aikasemmin jonku eston siihen nii sillähän ei voi siirtää kuvia koneelle että jees, päädyn siis vain kertomaan ilman kuvia, kuvia lupaan laittaa vielä matkan jälkeenkin kotoa käsin kunnes saan tohon jonkun asetuksen muutettua.

Mutta siis. Tänään jäätiin Shanghain keskustakeskustaan heti harjottelun jälkeen, josta lompsittiin lähimpään metroon ja kahta metroreittiä pitkin helmitornin juureen(helmitorni on siis se korkea torni josta mulla on täälläkin plajon kuvia, kyllä te erotatte). Sieltä käveltiin kadun toislella puolen olevaan kauppakeskukseen etsimään ravintola, josta saimmekin hyvää ruokaa halvalla hinnalla. Taas valikoituin ilmeisesti semmonen vähän kalliimpi ja hienompi ravintola, jossa ruoka ja juoma tuli maksamaan minulle 7,25€ elikkäs ihan hirvittävän vähän. Ruokailun jälkeen mentiin odottamaan koulultatulevia opiskelioita helmitornin läheisyyteen ja siinä me vaan kuvattiin kaikkia pilvenpiirtäjiä ja ihmisiä odotellessamme.

Lähettiin sitten porukalla käveleen kohti Kiinan tämänhetkisesti korkeinta rakennusta, joka on myös hävinnyt muutamalla metrillä maailman korkeimman rakennuksen tittelin. (siihen viereen on siis rakenteilla maailmankorkein rakennus, mutta se ei ole vielä valmis joten jouduimme tyytymään kakkos sijaan, joka tuntui erittäin hyvältä vaihto ehtolta, vielä silloin) Ostettiin liput ja saimme opiskelia kortilla alennusta 50 juania eli koko hauskuuden hinnaksi tuli 12,5€ ja en kyllä koe maksaneeni liikaa siittä hauskuudesta!:) Mentiin sisälle sinne rakennukseen ja siellä olikin ohjattu reitti. Aluksi oli rakennettu pienois malli Shanghaista, valoineen kaikkineen ja lisäksi oli muutama vaikuttava videon pätkä rakennusvaiheista ja muustakin mielenkiintoisesta. Ne oppaat jakoivat meidät kahteen ryhmään ja me molemmat mentiin hissiin, jossa oli ruutu josta näkyi metrit ja toisessa kerrokset. Noustiin siis yhteensä 100:nteen kerrokseen ja 492 mertiin! Siellä perillä oli valtavan kokoiset lasiseinät ja lasia lattiassa.. Näin korkeanpaikan kammoisena, paikka oli kyllä ihan järkyttävä, mut pakotin itteni ottamaan sieltä kuvia kännykällä ja hymyilemään kuvissa joita muut ottivat..Onneksi kukaan ei kuvannut jalkojani jotka tärisivät niin paljon että luulin koko rakennuksen hajoavan allani. Päässä pyörittelin hätäsuunnitelmaa miten voisin pelastua, jos se romahtaisi ja semmonen tippuminen olisi ajankohtaista :D . Tiedän että erittäin tyhmää, mut helpottaa oloa ajatella että jotain voin tehdä jos tapahtuisi jotain, vaikka tiedän etten kerkeäisi kissaa sano kun jo kiidettäisiin alas. Vaan eipä sortunut sekään pulju tällä kertaa ja päästiin alas ehjänä ja oksentamatta, joka on hyvä suoritus :) .

Että semmoista tänäään, kuinkas teillä? :D Ärsyttää kyllä etten voi laittaa niitä kuvia mut ne tulevat myöhemmin, lupaan! :) Huomenna olisi suunitelmana mennä katsomaan akropatia esitystä keskustakeskustaan ja yritän muistaa ottaa kameralla kuvia, jotta voin tehdä siittäkin jonkinlaisen tiivistelmän, jotta pysytte tämän hurjan elämän mukana :) Terveisiä kaikille tutuille suomeen ja ruotsiin jaaa kuullaan ihmiset! :)

-Aino

ps.kirjotan tässä joku päivä tästä liikenteestä tekstin, oon jo päässä pyöritellyt mitä kaikkia samaan tekstiin saan puskettua :) . Niin ja siittä päiväkodista, jossa oon työssäoppimassa ollut jo kolmepäivää :)