Viimeisen sanan jos täältä kiinasta sanoisi. Huikean hieno reissu ollut kyllä ja hirveästi uusia kokemuksia ja uusia tuttavuuksia saanut. En oo katunut ollenkaan sitä että päätin lähteä tälle matkalle, vaikka aluksi kuulosti nii kaukaiselta tänä paikka. Vaikka kyllähän tämä onkin kaukana mut ehkä sitä helpottanut se et on ollu huippu huonekaveri ja muitaki ihmisiä joitten kans jutella. 

Mulla ei ollut hirveästi mitään ennakko käsityksiä millainen tämä matka tulisi olemaan koska sitä on todella vaikea kuvitella sieltä pumpulin päältä et miltä tämä karu maa voi toisella laidalla näyttää ja kuinka erillaista elämä voikaan olla. Saatiin lukea vanhoja raportteja täältä kiinan matkalta, jolloin sai jonkinlaisen käsityksen mitä ehkäpä saattaa olla vastassa. Mut silti kiina osaa yllättää, positiivisestikkin vaikka joukossa vähän negativista.. Just muisteltiinkin tyttöjen kans miten vessasta puhuminen oli ensimmäisellä viikolla ihan normia, koska kukaan ei tiennyt et miten siinä pitäis käydä ja jokainen koitti neuvoa vähän helpompia tapoja yms :D . Ekalla viikolla tuntu myös ettei ehkä opi kokoaikana jokaisen nimeä, onhan meitä täällä matkalla huikeat 17 tyyppiä vaan kyllä sitä oppii ko päivät viettää aina samojen naamojen kanssa. 

Täältä on semmosia paikkoja ehkä erityisesti jäänyt mieleen se korkea torni jossa käytiin, eläin puisto joka muistutti jollain tapaa savannia, suklaapaikka, epilepsia tunneli josta en ookkaan kertonut vielä mut laitan videon siittä joskus, ensimmäinen kerta kun meni Zhoupuhun ja ihan Shanghain keskustaan ja jolloin käveltiin tolppiin ja vesiposteihin pahki koska kaikilla oli silmät ylhäällä ihailemassa korkeita rakennuksia. Lisäksi mieleen tulee päällimmäisenä kutomissessiot aulassa, ekan viikon tutustumis ja peliilta, the voice of school kilpailujen katsomiset ja sata muuta toosi kivaa juttua! :) Niii ja ekan työpäivän järkytys alkaen heti meno matkasta, jolloin ois halunnu nukkua mut se bussi oli vähän jännä nii ei sit tullu nukuttua..

Kaikenlaista täällä sattunu ja tapahtunu mut 17/17 hengissä ja terveenä nii eikös se oo jo aikamoinen saavutus? vain vissiin kaks tai kolme puhelinta tippunut vessaan mutta ketään ei ole ryöstetty eikä kuleteltu vääriin paikkoihin(jos takseja ei lasketa). Joskus pienenä aatteli et sit ko on käyny riparin nii on iso, sit tuli et jos on opistossa ni on jo lähes aikuinen, sit ko on autokortti nii on jo vanha ja jos on vaihtarina nii ois iha huippu mut sitä ei vois saavuttaa.. :D noooh nuot kaikki on nyt saavutettu nii jos seuraava etappi ois tässä elämässä vaikka valmistuminen nii sen jälkeen voiki pähkäillä et mitäs sitä sitte. on kato helpompi ellää jos on jotain mitä varten pittää tehä töitä et saavuttaa haluamansa :)) 

Mut tämmöstä tänään, vielä ollaan yhdessä näitten ihmisten kans ja katellaan videoesitystä jota tehtiin yhteisvoimin tyttöjen kans ja muistellaan kaikkia jaa huomenna aamulla ootteleepi linkku 7.00 meitä et päästäis 10.00 lähtevään lentokoneeseen ja siittä sit takasi pakkaseen :) Niijjoo saa nähä miten sen pakkasen kans tullee toimeen ko tännää esim ollu jottain 24 lämmintä eli ihan toppipäällä ollaan oltu nii kohta pittääki olla iha toppavaatteissa.. :) Vaan täältä tullaan suomiii!!! :))

ps.sori ko ei oo kuvia mut ko oon tuijan koneella koska itte oon jo pakannu ihan kaiken valmiiks niinnni juuuu.