DSCF3083-normal.jpg

Eilen luin kolme pysäyttävää lehtiartikkelia, jotka käsittelivät Kiinan saasteita. Niissä puhuttiin aika yleisellä tasolla miten se on suuri onglema eteenkin suurissa kaupungeissa, mutta joka on muodostunut ongelmaksi pienemmissä kylissäkin. Keuhkosyöpään sairastuneet ovat suomessa yleisemmin +50 vuotiaana, elintavoista riippuen, mutta täällä siihen sairastuu paljon aikaisemmin. Tällä hetkellä nuorin kiinalainen sairastaja on vain 8- vuotias. Kiinassa keuhkosyövästä on tulossa kansansairaus siinä missä meillä suomessa diabeteksestä. 

Tämä kuva on nyt tänä aamuna otettu kello 9,48. Täällä paistaa aurinko korkealta ja on lämmin. Eroavaisuutena suomeen vastaavanlaiseen ilmaan on se, ettei meidän huoneen parvekkeelta näe selkeästi tientoisella puolen olevaan rakennustyömaalle. Eli näkyväisyys on ehkä noin 500m. Siis silleen et tarkasti näkis, mut sit vähän siittä eteenpäin nii ei enää erota mitään..Tuossa vieressä kulkee metrolinja, jonka näkee selkeällä ilmalla niin pitkälle, kunnes linja kaartuu eikä se ole siksi enää mahdollista. 

DSCF2826-normal.jpg

Tässä on kuva selkeästä ilmasta. Selkeällä ilmalla voi nähdä palan sinistä taivasta ja erottaa ehkä pilvet toisistaan. Eilen haaveiltiin Tuijan kans kuinois ihanaa mennä suomessa ulos ja olis kirkas ilma, taivas ois sininen ja pilvet olisivat valkoisia. Ja pystyis hengittään syvään.

DSCF3079-normal.jpgDSCF3083-normal.jpgDSCF3081-normal.jpg

Tässä muutamia kuvia, jotka olen myös ottanut tänään aamulla. Viimeisessä kuvassa näkyy kampusaluetta. Täällä näiden talojen väliset matkat ovat todella pienet, mutta silti huomaa miten nuo kauvimmaiset talot ovat saastepilvien seassa... Vaan kyllä sen näkee alhaaltakin kun kävelee että yllä roikkuu saasteet.. Täällä on satanut vettä kahtena päivänä ja sanompa vaan ettei se ollut virkistävä sade. Se vesi, joka meni väkisin suuhun, maistui ihan joltain hiekalta ja ilmassa oli semmonen pakokaasun, sementin, hiekan, pölyn, roskien ja kaatopaikan sekainen haju. tähän ilmaan on kait tottunut mut siihen hajuun en todennäköisesti tuu koskaan tottumaan. 

Ensimmäisellä viikolla en maistanut mitään, koska kaikki nenän ja suun(?) limakalvot olivat ihan verillä ja turvnneet. Ihmettelin kun kaikki puhuivat saasteen hirveästä hajusta, jota en haistanut koska olin jo saanut yliannostuksen heti alkuun saastetta. Kyllä se oli ja on inhottavaa niistää kun paperi on niistämisen jälkeen musta...Vaan eipähän oo enää mun nenässä ne kaikki moska. Vähitellen allergialääkkeiden avulla mun nenäki parani ja sen myötä jouduin itsekkin kokemaan tänä järkyttävän hajun, joa seuraa ihan kaikkialle, jopa suihkuun..

Ja tuosta roskasta tulikin tähän saasteeseen liittyvää tai ehkä vähän sivuavaa juttua. Niin, siis tämä pakkaaminen täälä kiinassa. Miksi maassa jossa roska ja kaikki ylimääräinen on ongelma, laitetaan kaikki niin tuhannen pakkauksiin?? Esimerkkinä kerron kahdesta mulle erittäin tutuksi tulleista pakkauksista. Ensimmäinen on nuudelipurkki ja toinen joku karkkipötkö.

DSCF3096-normal.jpg

Pitäiskö mun sit kertoa mitä nuissa on? En usko koska tuossahan on nuot etiketit et toisessa lukee et K-A-R-K-K-I-A ja toisessa N-U-U-D-E-L-I-A :) Noh, kuitenkin. Pakkaukset ovat täällä isoja ja pakattuja. Seuraava kuva kertookin mitäs tuosta nuudelista tulee..

DSCF3098-normal.jpg

Elikkäs ensin on tuo elmukelmun näköinen muovi, joka on mielestäni iha turha, koska pakkaus on paksua pahvia. Kansi on jotain muovia, se on poltettu siihen silleen kätevästi kiinni et tuo pakkaus on tiivis eikä siellä oleva ilma pääse pois. Pakkaukseen sisältyy ruskeakastike yms, tulinenmauste, kasviksia tottakait ja haarukka. (joissain on semmonen kätevä taittohaarukka..) Ja kysymys kuuluukin: Miksi pakkauksessa on tuo elmukelmu ja miksi kaikki mausteet yms on pakattu eripusseihin? no juuu mausteet ehkä ymmärrän mut toi kelmu.. Onko se täällä päin ongelmana et pakkauksista katoaa joku hyvä mauste tai haarukka ellei sen päälle laiteta kelmua? Noooh, seuraava kuva on mielestäni erittäin mielenkiintoinen...

DSCF3100-normal.jpg

Niii, mitä tähän lisäis? Kyllä on palkattu työläisiä ehkä liikaa yhden karkin pakkaamisen vuoksi.. Eli ensimmäinen kuori on sellaista suklaapatukkakuorta eli semmosta tavallaan kovaa mut ei silti. Sen sisältä löytyykin tämmönen foliomainen kuori jonka sisältä löytyy sitten yksittäispakatut karkit pienissä paperi kuorissa. Niiin. Ihnmettelen suuresti että miksi? Eihän meillä suomessakaan Mentos-karkkeja pakata ensin kovaan paperiin ja sit folioon ja sit yksittäin! Miksi täällä kiinassa, jossa luulis et pakkaaminen on ongelma kaikkien säästöjen takia nii miks näin vaikeesti tehhään??? tuossa aika lähellä on kaatopaikka joka on suljettu koska sinne ei mahdu enää mitään! Ja nämä kiinalaiset ihmettelee varmaa et miks? No, koska kaupassa keksit, munkit jotkut leivät ja monet monet muut kaikki makkarat ja kaikki huomioon ottaen on pakattu yksittäin! Siiis kaupoissa on vain laatikoita, joissa on pakkauksia, joissa on pakkauksia...DSCF2656-normal.jpgDSCF2655-normal.jpg

Siiis kattokaa vaikka nuita kuvia lähempää! Näin täällä marketissa. Kaikki on niin tuhanteen kertaan pakattuja etten kyllä enää ollenkaa ihmettele miks täälä on ongelmana jäte, saaste ja kaikki muuki samaan luokaan kuuluva! Oikeesti melkeen itkettää ajatella et miten ihminen voi olla niin tyhmä et pilaa omilla valinnoillaan elämän ja samalla kuormittaa tätä maapalloa niinpaljo ettei se enää kohta kestä! Halooo kiinalaiset jokeisesta pakkauksesta pois vähintään se yks kerros, mielellään kaks nii vois helpottaa ees vähän!

Siis juuu on yks jossa säästetään tai jossa oikeen kehoitetaan ihmisiä toiminaan tietyllä tapaa ja se on vessa. Siellä on jokaisessa vessassa roskis, ei tullu varmaan yllätyksenä kellekkään mut nii. Ja, siihen roskikseen laitetaan KAIKKI käytetyt paperit! Että voitte vaan kuvitella millanen haju vessoissa on ku kannettomissa roskiksissa on ulosteisia papereita, koska "ei saa laittaa reikään paperia ettei putket tukkeudu ja sehän vaan saastuttaa tätä maailmaa!"... mmmm just! (nii ja niille jotka ihmettelee mistä reijästä puhun nii en todellakaan ihmiseen liittyvistä vaan siis pönttöjen tilalla täällä on vähän niinko allas jossa on reikä.. eli vessahommat hoidetaan samaan malliin kuin kävis puskapissalla jossain luonnonhelmassa..) 

Mutta jooo, se siittä saasteesta, ehkä teitä ihastuttaa tähän loppuun tuleva auringonlaskukuva. Auringonlaskuthan ovat ihania ja oikeen romanttisia? eikös?

DSCF3060-normal.jpg

okei, aurinkoiset ja raikkaat terveiset täältä sumun ja saaseen keskeltä! :) Vielä kaksviikkoa tätä huvitusta ja sit suuntana suomi, mut ennen sitä paaaljon kaikkea! :)