Lauvantaina suuntasimme matkamme kohti Jade buddha temppeliä, joka on aika Shanghain keskustan lähettyvillä. Pääsymaksu oli todella pieni, joten osasimme odottaa sisällä olevia lisämaksuja joistain huveista. 

jadebuddha%20093-normal.jpg

siinä pihalla oli semmonen aukio ja siinä tuommoinen pööpeli, johon ihmiset heittivät kolikoita. Kuulemma saa hyvää onnea ties mihin kaikkeen, jos osut tuonne ylös niin että kolikko jää sinne.. Seurattiin vierestä kiinalaisten heittoja ja kaikki olivat aidosti onnellisia, jos saivat kolikot ylös asti. 

jadebuddha%20095-normal.jpgjadebuddha%20150-normal.jpg

Ylemmässä kuvassa on jottain kynttilöitä, joissa oli nimilappuja.. Alemmassa nuot ihmiset polttaa suitsukkeita ja takemmassa toi mies kumarsi tohon päin.

jadebuddha%20156-normal.jpg

Tätä kuulemma jos hieroo nii saa kans jossain tietyssä jutussa onnea, ja paljon oli ihmisiä, jotka hinkuttivat tuota patsasta ihan mielissään.. :D

jadebuddha%20153-normal.jpgjadebuddha%20096-normal.jpgjadebuddha%20097-normal.jpg

Jokaisen tommosen patsaan eessä oli tyynyyt ja rahatynnyri, jossa nuot kiinalaiset kävivät kumartelemassa ja lausumassa joitain rukouksia kait. 

jadebuddha%20159-normal.jpgjadebuddha%20100-normal.jpgjadebuddha%20098-normal.jpg

Nuita patsaita oli tolla isolla alueella vähintäänki sen sata ellei enemmänkin ja kaikki oli hirveen yksityiskohtasia! ihan hullua miten paljo aikaa ja vaivaa ja kultaa tohon kaikkeen on käytetty.. mut tuo on kait kiinalaisten kirkko vähänniinkö..

jadebuddha%20102-normal.jpg

siis mää en kyllä yhtään tiijjä mitä noit tyypit teki tuolla mut yks nuista kolkutti tuota kulhoa ja sit kaikki lausu jottain hirveen pitkää litannijaa jottain jutskaa ihan ilmeettömällä ja ei mitään äänen sävyä siinä.. kait jottain munkkeja?

jadebuddha%20161-normal.jpg

tää kuva on jotenki nii tyhmä ko on tällane hirveen harras tunnelma tässä sisäpihalla ja sit tuolla ulkopuolella töröttää joku pilvenpiirtäjä.. :D ei vaan toisaalta tos näkyy kiinan kaks eri puolta, on tommone perinteinen vanha kiina ja sit moderni ja uusi shanghai

jadebuddha%20111-normal.jpg

Kiinalaisten rahastus: saat onnea jos ruokit kaloja. noooh, mitä kiinalaiset eeltä nii.. ->

jadebuddha%20135-normal.jpgjadebuddha%20120-normal.jpg

sitä suomalaiset perässä :D Juu Heidi ja Hanna osti tommosen pussin ja syötti nuita kaloja. oli iha hurjan näkösiä ko nuot kalatki omaksunu kiinalaisten käytännön eli minäminäminä ja sittenpä ne uiskenteliki toistensa päällä ja söi suoraan kädestä ja pienemmät ei pärjänny ko isommat tuli ja söi. hirvittävän isoja kultakaloja oli!

jadebuddha%20113-normal.jpgjadebuddha%20108-normal.jpg

voii että siellä oli kaunista niinko muutenki! nuot rakennukset ja kaikki istutukset yms on nii hienoja et ei voi ko ihhailla.

mulla tympii ko ei saa siirrettyä puhelimesta kuvia ollenkaa tänne koneelle ko siellä ois ollu paljo kuvia joista ei hoksannu kameralla ottaa kuvaa ja siellä ois myös kuvia joita ei oo yhtään kameralla paikasta jossa kävimme sunnuntaina ja josta ois myös kiva kirjottaa jutttu mut ehkäpä teen sen sitten koti suomessa (: alle viikko vielä tätä hauskuutta ja sit seuraavanlainen hauskuus nimeltä kotiin tulo ja suomiii! :):) sitte vaikka en ookkaan enää täällä shanghaissa nii voin tehhä ehkä muutaman kirjotuksen niistä kuvista joita on puhelimessa paikoista joista en oo kertonu vielä yhtään mitään :)  niijooo ja tämä kommentti jutska josta on tullut paljon kysymyksiä, oon lukenu kaikki mut koska en oo tekniikanihmelapsi nii oon vahingossa poistanu sitä mukkaan.. elikkä on tullu laitettua hakanen väärään paikkaan ko luulin et ne lähtee sieltä tarkistamattomista kommenteista poijjes mut ne poistuki kokonaan... :/ mut nyt ko oon hoksannu virheeni nii en tee sitä uudelleen :)